Pitkäaikainen kuvataideopettajamme Eero Österberg jää eläkkeelle

Saattelimme kuvataideopettajamme Eero Österbergin eläkepäiville vuoden viimeisessä henkilökunnan kokouksessa. Eero on työskennellyt Ranuan opistolla sen perustamisesta asti, kolmikymppisestä nuoresta miehestä saakka. Hän on jättänyt opistoon värikkään jälkensä oman opetuslinjansa sekä opiston muun kuvallisen viestinnän kautta. Hänen huumorinsa on keventänyt tilanteita ja syvällisyytensä ohjannut nuoria ja aikuisia pohtimaan elämää pintaa syvemmältä.

Eero kutsuu opetustyötä toiseksi kutsumuksekseen. Jospa eläkepäivät vapauttavat aikaa ensimmäiselle kutsumukselle, taiteilijuudelle. 

Työtoverit muistivat Öseä “eläkeläisen sopeutumispaketilla”, työkalupakilla, johon oli koottu symboliarvoista tavaraa. Johtokunta huomioi häntä opistoväen ja johtokunnan yhteisellä joulupäivällisellä.   

“Kirkkaat riemun äänet soivat / tänään sydämessäni. / Muistot kiitosmielen toivat, / niistä kiitän nöyrästi, / Herra antoi elämän, / kaiken hyvin johti hän, / tähän asti armossansa / jakanut on lahjojansa.” (SL 301: 1)

Eeron työtä tammikuusta alkaen jatkamaan on valittu Markku Karttunen.

Sopeutumispaketista löytyi muun muassa työkavereiden kuva kultakehyksissä ja hyttysmyrkkyä pysähtymiseen.
Mervi ja Epi selittävät sopeutumispaketin sisältöä.
Työkaverit lauloivat Eerolle läksiäislauluksi Siionin laulun 301, Kirkkaat riemun äänen soivat.