Tulevaisuustaitoja ja ongelmanratkaisua
Opinnoissa tutustutaan teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Miten voisimme ratkaista eteentulevia ongelmia ja tehdä asioita helpommin teknologian avulla?
Tunneilla opimme kappaleiden 3d-mallinnusta. Suunnittelemme malleja ja tulostamme niitä 3d-tulostimella erilaisista materiaaleista. Voit esimerkiksi skannata kadonneen shakkinappulan tilalle uuden.
Ohjelmoinnilla teemme yksinkertaisia ohjelmia. Voit kokeilla suunnitella esimerkiksi yksinkertaisen pelin. Tutustumme tekoälyn mahdollisuuksiin ja käytämme sitä virtuaalisena apurina ongelmien ratkaisemisessa. Tutustumme myös automatiikkaan ja robotiikkaan.
Perehdymme drone-lentämiseen ja -kuvaamiseen. Halutessasi voit suorittaa A1/A3-drone-kortin. Toteutamme myös opistolla järjestettävistä tapahtumista livestreemauksia ja perehdymme streemauslaitteisiin ja ohjelmistoihin.
Polulla on tilaa kokeilla, yrittää, erehtyä ja yrittää uudestaan. Kaikkeen ei ole valmiita ratkaisuja, vaan ne koetetaan löytää yhdessä. Pienessä ryhmässä on mahdollisuus eriyttää opiskeltavia asioita omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Mitä sinä haluaisit kokeilla?
Työmarkkinoilla teknologiaosaaminen on jatkuvasti kasvava ja arvostettu taito. Teknologian opinnot voivat antaa suuntaa tulevaisuuden ammatinvalinnalle.
Kenelle
Teknologiapolku sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita teknologiasta ja haluavat oppia käytännössä esimerkiksi 3D-suunnittelua ohjelmointia ja robotiikkaa. Se on tarkoitettu niille, jotka arvostavat käytännönläheistä oppimista ja haluavat kehittää luovia ratkaisuja teknologian avulla.
Hakija voi saada opiskelijavalinnassa yhteensä 24 pistettä. Tasapisteissä ratkaisevat polkukohtaiset pisteet. Teknologiapolulla pisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä:
1. Kaikille yhteiset kysymykset (0–8 pistettä). Opistokelpoisuuden ja koulutuksen kohderyhmään kuulumisen selvittäminen.
2. Polkukohtaiset valintaperusteet (0–16 pistettä)
- Hakutoivejärjestys yhteishaussa (0–4 p):
– Tämä polku ensimmäisenä hakukohteena (4 p), tämä polku toisena hakukohteena (2 p) - Teknologiaan liittyvä ja niissä osoitettu suuntautuneisuus, harrastuneisuus ja tavoitteellisuus sekä motivaatio (0–6 pistettä)
- Käsityön pakollinen tai valinnainen arvosana (0–4 p)
Lisäksi opistoon voidaan valita harkintaan perustuvalla valinnalla. Katso lisätietoja kohdasta Hakijalle → Harkintaan perustuva valinta
Polulle voivat hakea sekä oppivelvolliset että oppivelvollisuusiän ylittäneet nuoret.
Oppivelvollisuusikäisten koulutus toteutetaan Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.
Paikalliset opetussuunnitelmat
Opistoyhteisössä ollaan kiinni elämässä. Opistossa opiskellaan yhteisöllisesti ja elämyksellisesti eri opintopoluilla. Pohjoinen luonto tarjoaa rikkaan oppimisympäristön.
Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma
Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan yksilölliset koulutusta ja kehittymistä koskevat tavoitteet sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Sitä päivitetään opiskelijan ja opintopolku ohjaajan kanssa opintojen edetessä.
Polkuohjaaja
- Jouni Lohi
- jouni.lohi@rakro.fi