Tekstiilityön polku

Opiskelija suunnittelee ja valmistaa useita eri tuotteita pehmeistä materiaaleista omien mieltymystensä ja taitojensa mukaan. Opinnoissa kehitetään kädentaitoja ompelun, kudonnan, kankaan kuvioinnin ja lankatöiden parissa. Käsillä tekemisen ilo ja yhdessä oppiminen vapaassa ilmapiirissä on yksi tekstiilityön opintopolun tavoitteita..

Kenelle

Sinulle, joka haluat vahvistaa kädentaitoja pehmeiden materiaalien parissa ja työskennellä projektiluontoisesti omien oppimistavoitteiden mukaan.

Hakija voi saada opiskelijavalinnassa  yhteensä 24 pistettä. Tasapisteissä ratkaisee arpa.  Tekstiilityön polulla pisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä:

  1. Kaikille yhteiset kysymykset  (0–8 pistettä). Opistokelpoisuuden ja koulutuksen kohderyhmään kuulumisen selvittäminen.

  2. Polkukohtaiset valintaperusteet (0–16 pistettä)

    • Motivaatio, harrastuneisuus ja suuntautuneisuus (0-9 p)
    • Käsityön ja kuvataiteen arvosanat (0-4 p)
    • Mahdollisen valinnaisen käsityön arvosana (0-3 p)


Lisäksi opistoon voidaan valita harkintaan perustuvalla valinnalla. Katso lisätietoja kohdasta
Hakijalle → Harkintaan perustuva valinta.

Yhteishakuaika on 22.2.–22.3.2022.  Polulle voivat hakea oppivelvolliset nuoret. 

Täytä ensin yhteishaun hakulomake Opintopolku-palvelussa ja sen jälkeen polkukohtainen  lisätietolomake Ranuan opiston Wilma-sivuilla.

Oppivelvollisuusikäisten koulutus toteutetaan Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Lue lisää. 

Paikalliset opetussuunnitelmat

Tekstiilityön opetussuunnitelma

Opistoyhteisössä ollaan kiinni elämässä. Opistossa opiskellaan yhteisöllisesti ja elämyksellisesti eri opintopoluilla. Pohjoinen luonto tarjoaa rikkaan oppimisympäristön.

Lue lisää

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan yksilölliset koulutusta ja kehittymistä koskevat tavoitteet sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Sitä päivitetään opiskelijan ja opintopolku ohjaajan kanssa opintojen edetessä.

Polkuohjaaja