Kuvataidepolku

 

Opintojen tavoitteena on kuvallisen ilmaisutaidon kehittäminen ja visuaaliseen kulttuuriin perehtyminen. Polkuopintojen sisällä on mahdollisuus suorittaa lukion kuvataidekurssit KU1 ja KU2 sekä kuvataidediplomi (edellyttää aiemmin suoritettua neljää lukiokurssia).

Kenelle

Kuvailmaisusta ja -viestinnästä sekä muotoilusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle.

 

Hakuaika on 22.2.–22.3.2022.  Polulle voivat hakea oppivelvolliset nuoret. Oppivelvolliset opiskelijat hakevat yhteishaussa.

› Opistovuosi oppivelvollisille kansanopistoissa – Kuvataidepolku

Oppivelvollisuusikäisten koulutus toteutetaan Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Lue lisää. 

Paikalliset opetussuunnitelmat

Kuvaitepolun opetusuunnitelma

Opistoyhteisössä ollaan kiinni elämässä. Opistossa opiskellaan yhteisöllisesti ja elämyksellisesti eri opintopoluilla. Pohjoinen luonto tarjoaa rikkaan oppimisympäristön.

Lue lisää

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan yksilölliset koulutusta ja kehittymistä koskevat tavoitteet sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Sitä päivitetään opiskelijan ja opintopolku ohjaajan kanssa opintojen edetessä.

Hakija voi saada opiskelijavalinnassa  yhteensä 24 pistettä. Tasapisteissä ratkaisee arpa.  Kuvataiteen polulla pisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä:

  1. Kaikille yhteiset kysymykset  (0–8 pistettä). Opistokelpoisuuden ja koulutuksen kohderyhmään kuulumisen selvittäminen.

  2. Polkukohtaiset valintaperusteet (0–16 pistettä)

  • Tämä polku ensimmäisenä hakukohteena (2 p)

  • Viimeisen koulutodistuksen kuvataiteen arvosana (0–4 p)

  • Ennakkotehtävä (0–6 p):  3–5 piirustusta, maalausta, veistosta ja/tai valokuvaa.) Tehtävän arviointiperusteita ovat omaperäisyys, välineenhallinta sekä kuva-ja massasommittelu. Ennakkotehtävän tekeminen on edellytys valituksi tulemiselle.

  • Kuvataiteeseen liittyvä ja osoitettu suuntautuneisuus, harrastuneisuus ja tavoitteellisuus (0–4 pistettä)

 

Lisäksi opistoon voidaan valita harkintaan perustuvalla valinnalla. Katso lisätietoja kohdasta Hakijalle → Harkintaan perustuva valinta. 

Opintopolun ohjaaja