Kuvataidepolku

Opintojen tavoitteena on kuvallisen ilmaisutaidon kehittäminen ja visuaaliseen kulttuuriin perehtyminen. Polkuopintojen sisällä on mahdollisuus suorittaa lukion kuvataidekurssit KU1 ja KU2 sekä kuvataidediplomi (edellyttää aiemmin suoritettua neljää lukiokurssia).

Kenelle

Kuvailmaisusta ja -viestinnästä sekä muotoilusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle.

Hakija voi saada opiskelijavalinnassa  yhteensä 24 pistettä. Tasapisteissä ratkaisee arpa.  Kuvataiteen polulla pisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä:

  1. Kaikille yhteiset kysymykset  (0–8 pistettä). Opistokelpoisuuden ja koulutuksen kohderyhmään kuulumisen selvittäminen.

  2. Polkukohtaiset valintaperusteet (0–16 pistettä)

  • Tämä polku ensimmäisenä hakukohteena (2 p)
  • Viimeisen koulutodistuksen kuvataiteen arvosana (0–4 p)
  • Ennakkotehtävä (0–6 p):  3–5 piirustusta, maalausta, veistosta ja/tai valokuvaa. Tehtävän arviointiperusteita ovat omaperäisyys, välineenhallinta sekä kuva- ja massasommittelu. Ennakkotehtävän tekeminen on edellytys valituksi tulemiselle. Lähetä ennakkotehtävä 1.4.2022 mennessä osoitteeseen haku@rakro.fi.
  • Kuvataiteeseen liittyvä ja osoitettu suuntautuneisuus, harrastuneisuus ja tavoitteellisuus (0–4 pistettä)

 

Lisäksi opistoon voidaan valita harkintaan perustuvalla valinnalla. Katso lisätietoja kohdasta Hakijalle → Harkintaan perustuva valinta. 

Täysi-ikäinen hakija: katso Opistovuosi aikuisille hakukohde.

Yhteishakuaika 22.2.–22.3.2022.  
Aikuisten hakuaika 22.2.–31.7.2022.

Täytä ensin yhteishaun hakulomake Opintopolku-palvelussa ja sen jälkeen polkukohtainen  lisätietolomake Ranuan opiston Wilma-sivuilla.

Oppivelvollisuusikäisten koulutus toteutetaan Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Lue lisää. 

Paikalliset opetussuunnitelmat

Kuvataidepolun opetussuunnitelma

Opistoyhteisössä ollaan kiinni elämässä. Opistossa opiskellaan yhteisöllisesti ja elämyksellisesti eri opintopoluilla. Pohjoinen luonto tarjoaa rikkaan oppimisympäristön.

Lue lisää

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan yksilölliset koulutusta ja kehittymistä koskevat tavoitteet sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Sitä päivitetään opiskelijan ja opintopolku ohjaajan kanssa opintojen edetessä.

Polkuohjaaja