Teknisen työn ja teknologian polku

Opinnot painottuvat tekniseen työhön ja teknologiaan. Opiskelija valmistaa opiston työpajassa työn tai useampia töitä mieltymyksensä ja taitojensa mukaan käyttämällä monipuolisesti erilaisia materiaaleja. Opiskelija kehittää teknisiä kädentaitojaan ja tutustuu teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin muun muassa automaation ja  ohjelmoinnin avulla. Opiskelija tutustuu kestävään kehitykseen, ympäristöteknologiaan ja energiatekniikkaan, erityisesti uusiutuviin energiamuotoihin. Opiskelija oppii striimaustekniikan perusteet: video- ja dronekuvaus, kuvankäsittely, äänen käsittely sekä lähetystekniikka.

Kenelle

Käsillä tekemisestä innostuneelle  ja tekniikasta kiinnostuneelle.

 

Hakija voi saada opiskelijavalinnassa  yhteensä 24 pistettä. Tasapisteissä ratkaisee arpa.  Teknisen työn ja teknologian polulla pisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä:

  1. Kaikille yhteiset kysymykset  (0–8 pistettä). Opistokelpoisuuden ja koulutuksen kohderyhmään kuulumisen selvittäminen.
  2. Polkukohtaiset valintaperusteet (0–16 pistettä)
  • Ennakkotehtävä (0-4 p): Tee pienoismalli siitä, mitä tahdot polulla tehdä, ja lähetä työstäsi kuva. Voit tehdä mallin piirtämällä (käsin tai koneella) tai rakentamalla sen esim. pahvista. Lähetä ennakkotehtävä 1.4.2022 mennessä osoitteeseen haku@rakro.fi.

  • Teknisiin töihin liittyvä ja osoitettu motivaatio, harrastuneisuus ja suuntautuneisuus (0-6 p)

  • Käsitöiden, matematiikan ja fysiikan pakollisten oppimäärien arvosanat (0-6 p)

Lisäksi opistoon voidaan valita harkintaan perustuvalla valinnalla. Katso lisätietoja kohdasta Hakijalle → Harkintaan perustuva valinta.


Täysi-ikäinen hakija: katso Opistovuosi aikuisille
hakukohde.

Yhteishakuaika 22.2.–22.3.2022.  
Aikuisten hakuaika 22.2.–31.7.2022.

Täytä ensin yhteishaun hakulomake Opintopolku-palvelussa ja sen jälkeen polkukohtainen  lisätietolomake Ranuan opiston Wilma-sivuilla.

Oppivelvollisuusikäisten koulutus toteutetaan Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Lue lisää. 

Paikalliset opetussuunnitelmat

Teknisen työn polun opetussuunnitelma

Opistoyhteisössä ollaan kiinni elämässä. Opistossa opiskellaan yhteisöllisesti ja elämyksellisesti eri opintopoluilla. Pohjoinen luonto tarjoaa rikkaan oppimisympäristön.

Lue lisää

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan yksilölliset koulutusta ja kehittymistä koskevat tavoitteet sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Sitä päivitetään opiskelijan ja opintopolku ohjaajan kanssa opintojen edetessä.

Polkuohjaaja