Kotitalouden opintopolulla keskitytään taitoihin, joita kaikki tarvitsevat elämässään. Valmistetaan ruokaa ja leivonnaisia sekä perinteisin että uusin ohjein. Opiskelijat saavat suunnitella ja toteuttaa omia aterioitaan. Opitaan kodin puhtaanapitoa ja pyykkihuoltoa. Oppimisen ja tekemisen ilo ovat tärkeimpiä kotitalouden opintopolun tavoitteita.
Kenelle
Sopii kaikille, jotka haluavat kehittyä maukkaan ja monipuolisen ruoanvalmistuksen ja leivonnan osaajiksi.
Hakija voi saada opiskelijavalinnassa yhteensä 24 pistettä. Tasapisteissä ratkaisee arpa. Kotitalouden polulla pisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä:
Kaikille yhteiset kysymykset (0–8 pistettä). Opistokelpoisuuden ja koulutuksen kohderyhmään kuulumisen selvittäminen.
Polkukohtaiset valintaperusteet (0–16 pistettä)
Motivaatio, harrastuneisuus ja suuntautuneisuus (0-9 p)
Kotitalouden arvosana (0-4 p)
Mahdollisen valinnaisen kotitalouden arvosana (0-3 p)
Lisäksi opistoon voidaan valita harkintaan perustuvalla valinnalla. Katso lisätietoja kohdasta Hakijalle → Harkintaan perustuva valinta.
Yhteishakuaika on 22.2.–22.3.2022. Polulle voivat hakea oppivelvolliset nuoret.
Täytä ensin yhteishaun hakulomake Opintopolku-palvelussa ja sen jälkeen polkukohtainen lisätietolomake Ranuan opiston Wilma-sivuilla.
Oppivelvollisuusikäisten koulutus toteutetaan Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.
Paikalliset opetussuunnitelmat
Opistoyhteisössä ollaan kiinni elämässä. Opistossa opiskellaan yhteisöllisesti ja elämyksellisesti eri opintopoluilla. Pohjoinen luonto tarjoaa rikkaan oppimisympäristön.
Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma
Koulutuksen aloittavalle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon kirjataan yksilölliset koulutusta ja kehittymistä koskevat tavoitteet sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Sitä päivitetään opiskelijan ja opintopolku ohjaajan kanssa opintojen edetessä.
Polkuohjaaja
- Liisa Lehto
- liisa.lehto@rakro.fi