Piispa vieraili Ranuan kr. kansanopistolla

Oulun hiippakunnan Piispa Jukka Keskitalo seurueineen vieraili Ranuan kristillisellä kansanopistolla perjantaina 26.8. Ranuan seurakunnan piispantarkastuksen yhteydessä.

Lämminhenkisessä tilaisuudessa esiintyi opistokuoro, ja mieskuoro kajautti Suomalaisen rukouksen.

Piispa ja rehtori Tuomas Taipela puhuivat, ja viestintäpolun opiskelijat esittivät piispalle kysymyksiä, joihin piispa vastaili sydämellisesti. Hän asettui ajatuksissaan syvälle nuoren ajatusmaailmaan ja kertoi, että 16-vuotiaana hän toimi tuolloin mm. oppilaskunnan puheenjohtana, mutta ikään kuului myös jonkinlainen epävarmuus. Mopolla päristelyn ja tyttöjen ohella häntä olivat alkaneet kiinnostaa elämän syvällisemmät, hengelliset kysymykset sekä politiikka.

Piispa kertoi, että 16-vuotiaana häntä olisi vetänyt opiston poluista eniten liikunta- ja hyvinvointipolku, mutta jos hän saisi nyt valita, häntä kiinnostaisivat luonto- ja erä- tai viestintä- ja ilmaisupolku. 

Puheenvuorossaan Piispa palasi vielä yhteislauluna laulettuun virteen 525 ”Suurempi kuin sydämeni”, ja totesi sitä vasten, miten Jumalan rakkaus ja ajatukset menevät kaikkien ihmisen epäilysten ja arkuuksien edelle.

Piispa esitteli kirkon tehtäviä, ja kehotti nuoria huomioimaan että seurakunnan virat ovat yksi mahdollisuus tulevaisuuden opintopoluista. Kirkko voi olla useamman opistolaisen tulevaisuuden työpaikka.

Viestäpolun opiskelijat Moona ja Loviisa kysyivät piispalta, mitä häntä mietitytti 16-vuotiaana.
Miesopettajista ja opistolaispojista koottu mieskuoro kajautti Suomalaisen rukouksen ”Siunaa ja varjele meitä Korkein kädelläs!”
Greetta johti opistokuoroa.
Piispa kiersi opiston tiloissa ja jututti henkilökuntaa. Tässä Keskitalon kanssa keskustelee rehtori Tuomas Taipale.