Aikuiset voivat hakea jatkossa neljälle eri polulle

Ranuan opiston tarjonta aikuisopiskelijoille on laajentunut. Ensi syksyksi aikuinen hakija voi hakea neljälle eri polulle: kuvataidepolulle, luonto- ja erätaitojen polulle, teknisen työn ja teknologian polulle sekä viestintä- ja ilmaisupolulle.

Opiskeluun kuuluu jatkossa polkuopintojen ja valinnaisaineiden lisäksi kaikille yhteisiä opintoja sekä yhteinen, vapaasti suunniteltava projekti yhdessä ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa.

Opistovuosi aikuisille on 18-vuotta täyttäneille suomalaisille ja ulkomaalaisille suunnattu opiskeluohjelma. Opistovuosi sopii esimerkiksi lukion, ammattiopintojen tai armeijan jälkeiseksi siirtymävaiheeksi opiskelu- tai työelämään. 

Opistovuosi tarjoaa täysi-ikäiselle vuoden miettimispaussin ja samalla mahdollisuuden opiskella täysipainoisesti itseä kiinnostavia asioita yhteisöllisessä ympäristössä. 

Aikuisten haku jatkuu 31. heinäkuuta saakka.

Täysi-ikäiset hakijat hakevat jatkuvan haun kautta Opintopolku.fi  -palvelussa. Täytä ensin hakulomake Opintopolku-palvelussa ja sen jälkeen opistovuosi aikuisille  -lisätietolomake Ranuan opiston Wilma-sivuilla.