Lukiopolun opinnot siirtyvät valinnaisiksi

Lukiopolku on ollut erittäin suosittu hakukohde, joten sille on päässyt opiskelemaan vain murto-osa hakijoista. Tästä syystä lukiopolun opinnot siirretään tulevana lukuvuonna vapaasti valittaviksi opinnoiksi.  Jatkossa lukiokurssit ovat kaikkien halukkaiden saatavissa pitkänä tai lyhyenä valintana. Opistovuoden aikana voi suorittaa polusta riippumatta englannin, matematiikan, fysiikan ja uskonnon lukiokursseja. 

Polkuopinnoissa puolestaan pääsee kehittämään taitoja, joihin lukio ei anna samanlaista mahdollisuutta. Lukioon aikovalle sopivia hakukohtaita Ranuan opistossa on edelleen useita. 

Viestintä- ja ilmaisupolulla  pääsee kehittämään mukavalla tavalla kirjoittamis-, keskustelu- ja esiintymistaitojaan, joista kaikista on suoraa hyötyä lukio-opinnoissa. Polkuopintojen sisällä on mahdollista saada arvosanat kahdesta lukion opintojaksosta: ÄI6 Kirjoittaminen 1 (1 op) sekä ÄI7 Vuorovaikutus 2 (1 op). 

Teknisen työn polun sisällöt laajenevat teknologian opinnoilla, joten se sopii jatkossa yhä paremmin luonnontiedeaineista kiinnostuneille. Jatkossa opiskelijat saavat polulla kosketusta uuden teknologian mahdollisuuksiin kuten automaatioon ja ohjelmointiin, energia- ja ympäristöteknologiaan sekä striimaus- ja lähetystekniikan perusteisiin. 

Kuvataidepolku sopii kuvailmaisusta ja -viestinnästä sekä muotoilusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle. Polkuopintojen sisällä on mahdollisuus suorittaa lukion kuvataidekurssit KU1 ja KU2 sekä kuvataidediplomi (edellyttää aiemmin suoritettua neljää lukiokurssia).

Myös muiden polkujen opintojen ympärille on mahdollista rakentaa lukujärjestys, jossa on sopivasti haastetta ja sopivasti muuta mukavaa tekemistä.