Ranuan opisto hiljenee kuukaudeksi

Suomen hallituksen linjaamat poikkeusolot koskevat myös Ranuan opistoa. Sulkutilan vuoksi emme voi järjestää lähiopetusta 8.3.-28.3. välisenä aikana.  

Sekä perusoppijakson opiskelijoille että henkilökunnalla on kuitenkin yhteinen ymmärrys siitä, että etäopetusta ei haluta yhtään lisää. Perusoppijakson loppukevään opetus järjestetäänkin seuraavalla tavalla: 

Jatkamme lähiopetuspäiviä sunnuntaihin 7.3. asti, jolloin lähdemme pidennetylle talvilomalle.  Palaamme lomalta vasta pääsiäisen jälkeen 6.4. tiistaina. Rajoitusajan ensimmäinen viikko osuu hiihtolomalle. Sen jälkeen olisi ollut kaksi opiskeluviikkoa ja niiden jälkeen viikon pääsiäisloma. 

Rajoitusaikana menetetyt opiskelupäivät korvataan pidentämällä opiskelua keväältä niin, että kevätjuhlaa ei vietetä 13.5., vaan lauantaina 22.5. Näin lähiopiskelupäivät eivät vähene ollenkaan, vaan ne päinvastoin lisääntyvät muutamalla. Tauon aikana opistolta pyritään pitämään yhteyttä opistolaisiin. Järjestelyllä pyrimme mahdollistamaan opistolaisille täysipainoisen opistovuoden.