Opisto-opiskelu tehostuu ja tiivistyy

case-796803_1280Ranuan opistossa siirrytään jaksojärjestelmään. Perusoppijakson opinnot jakautuvat tulevana lukuvuonna neljään noin kahden kuukauden mittaiseen jaksoon. Tähän saakka opistossa on opiskeltu saman lukujärjestyksen mukaisesti koko lukuvuoden ajan.
Jaksojärjestelmän tavoite on rakentaa opintoja kurssimuotoon, jolloin esimerkiksi yksi lukion kurssi voidaan suorittaa yhdessä tai kahdessa jaksossa. Aiemmin kurssin suorittamiseen on ollut aikaa koko lukuvuosi.
– Jaksojärjestelmään siirtyminen lisää opintojen tehokkuutta ja tavoitteellisuutta. Yhteen asiakokonaisuuteen voidaan keskittyä intensiivisesti muutaman viikon ajan ja kun kokonaisuus on saatu käsiteltyä, voidaan siirtyä uuteen kokonaisuuteen, näkee opiston rehtori Harri Isopahkala. Isopahkala lisää, että jaksojärjestelmän myötä ollaan lähempänä todellista lukio-opiskelua ja siinä edellytettävää opiskelutahtia.
Kurssimuotoisen opiskelun ohessa siirrytään 75 minuutin oppitunteihin, nykyisten 45 minuutin oppituntien sijaan.
– Kolmen vartin mittaiset oppitunnit on koettu lyhyiksi. Jatkossa yhden aiheen opettamiseen ja sen käsittelyyn jää enemmän aikaa. Samalla on mahdollista lisätä oppituntien toiminnallisuutta, selvittää Isopahkala.