Vapaa-aika

Tiiviin opiskelun vastapainona on opiston tiloissa ja ympäristössä mahdollisuus harrastaa ja rentoutua. Halutessaan voi vetäytyä omaan rauhaan asuntolaansa tai hiljaiseen luontoon.

Vapaa-aikana opetustiloja voi käyttää harrastustoimintaan: ompeluun, kudontaan, piirustukseen, maalaukseen, video- ja äänieditointiin tai puutöihin.

Kannustamme opiskelijoita aktiiviseen vapaa-ajan viettoon esimerkiksi musiikin, liikunnan, taiteen ja kokkauksen parissa. Toimikuntien yksi tehtävä on vapaa-ajan toiminnan ja mahdollisten kerhojen suunnittelu. Henkilökunta kuulee mielellään opiskelijoiden toiveita vapaa-ajan vietosta.

Opiston tilat

Teknisen työn luokkaan voi päästä työskentelemään opettajan tai vapaa-ajanohjaajan luvalla.

Tekstiilityöluokka tarvikkeineen on vain tekstiilityöluokkaa käyttävän opetusryhmän jäsenien vapaassa käytössä. Opetusryhmiin kuulumattomien tulee kysyä lupa tekstiilityön opettajalta. Luokassa olevista tarvikkeista peritään maksu.

Opiston sisätiloissa voi yhdessä jutella ja lueskella kirjastossa tai vaikka aulassa takan ääressä. Pianonsoiton harrastamiseen ja harjoitteluun on eri tiloissa kolme pianoa. Pianon ääreen kokoonnutaan usein myös laulamaan.

Kotitalousluokka on tarkoitettu vain opetuskäyttöön. Sieltä voi lainata tavaroita soluun vain opettajan luvalla.

Kota on käytössä iltaisin vapaa-ajanohjaajan luvalla esimerkiksi synttäreiden viettoon. Käyttäjät huolehtivat kodan siivouksen käytön jälkeen.

Liikuntapaikat

Opistorakennuksessa on liikuntasali, jossa on täysimittainen lentopallokenttä ja koripallokenttä. Salissa on mahdollisuus pelata myös sählyä sekä sulkapalloa.

Piha-alueella on suosittu lentopallokenttä, frisbee-golfrata ja seurakentille on valmistunut ”maastogolfrata, jonka ylläpidosta vastaa Ranuan Golf ry.

Opiston ympäristössä on hyvät mahdollisuudet lenkkeilyyn ja talvella hiihtoon Ranuanjärveä kiertävällä ladulla tai Oravin valaistulla ladulla n. 3,5 km:n etäisyydellä opistolta.

Opiston urheilukentälle opiskelijat voivat jäädyttää yhdessä kiinteistönhoitajan kanssa talvijään, jossa voi pelata jääkiekkoa.

Luontopolku sijaitsee Ranuanjärven rannalla. Polulle pääsee opiston pihapiiristä. Luontopolun alkupäässä on pururata, jota voi käyttää lyhyempiin tai pidempiin ulkoiluhetkiin.

Jääkaukalo on kunnan omistama katettu ja jäädytyslaittein kunnossa pidettävä jää. Opistolaisille on varattu peliaikaa kaukaloon. Opiskelijat huolehtivat itse jääkaukalomaksuista sekä kuljetuksista pelivuoroihin.

Ranuan urheilukenttä on mainio paikka järjestää vaikkapa leikkimielisiä opisto-olympialaisia, kuten monena vuonna on tehtykin. Opistolaiset ovat mitelleet taitojaan korkeus- ja pituushypyssä, keihäänheitossa, kuulantyönnössä ja juoksulajeissa.

Opiston kuntosali on opiskelijoiden vapaassa käytössä. Ranuan kylältä löytyy useita maksullisia kuntosaleja, joihin sinulla on mahdollisuus tutustua opistovuoden alussa.