Koronatartunta ja -altistus Ranuan kristillisellä opistolla

Opistossamme on tiistaina 21.9.2021 todettu koronatartunta ja siihen liittyvä altistuminen. Terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti

1) altistuneet, joilla ei ole kaksinkertaista rokotesuojaa, on ohjattu karanteeniin ja

2) ne altistuneet, joilla on kaksinkertainen rokotesuoja, käyvät kahden vuorokauden välein koronatestissä ja välttyvät karanteenilta, kun testitulos on negatiivinen.

Kaikki opiskelijat tai henkilökunnan jäsenet, joilla tulee pieniäkin koronaan viittaavia oireita, ohjataan välittömästi koronatestiin. 

Opetus jatkuu normaalisti, mutta karanteeniin määrätyt osallistuvat siihen etänä. Tilanteesta johtuen käsihygienian, kasvomaskien ja turvavälien pitäminen on erittäin tärkeää, jotta voimme edelleen jatkaa lähiopetuksessa, eikä uusia tartuntoja tai altistuksia tulisi. Opistolla ei voi tässä tilanteessa vierailla sisätiloissa eivätkä oppilaat saa vierailla toistensa soluissa ennen kuin karanteeniaika on kaikilla ohi. Heti tiistai-iltana saimme opistolle koronatestaajat terveyskeskuksesta. Kaikki altistuneet sekä oireita itsessään tuntevat testattiin, ja kaikki testitulokset olivat negatiivisia.

Näissäkin vaiheissa saamme turvallisesti luottaa Jumalaamme ja rukoilla, että opistotyö saa hänen tahtonsa mukaisesti toteutua opistossamme.

Tuomas Taipale, rehtori